Gastenboek

Nummer 11 - 20 van 57 berichten

 Teken het gastenboek

vorige

volgende


Fred Brone

19-4-2012 18:57:52

beste mensen,ik ben blij dat ik in bezit ben gekomen van een kleine
Aquarel van deze grote meester daar ik zelf kunstschilder ben,kan ik juist
Zo'n klein noot waarderen.

Met vriendelijke groet. Fred. Brone.

 

Dick Schiferli Sr.

19-4-2012 16:16:05

zie dat er ruim een jaar niets op deze site gebeurd is. Ben op zoek naar een betrouwbare restaurateur voor een olieverf op papier.
bij voorbaat dank voor de medewerking.
P.S. vind wel dat er zeer veel interessants in deze website bij elkaar gebracht is, zou jammer zijn als het stopte.

 

Wim van Tol

20-4-2011 16:39:21

In het pand, waar ik mijn vroegste jeugd heb doorgebracht, hingen meerdere [ tot op dit moment nog onbeschreven] olieverfschilderijen, gouaches, tekeningen, pentekeningen van [bekende] schilders van ‘de Haagsche school’ en minder bekende schilders uit die periode.
De hoofdbewoner/eigenaar van dit pand was een vervent kunstverzamelaar, die in de periode van voor de oorlog, volgens de verhalen van zijn weduwe en mijn moeder, geregeld ‘arme kunstenaars’ een tijdje in had om hen dan de familie te laten schilderen. [ een bekende Haagsche school schilder heeft minstens twee grote doeken met zijn familie aan het strand van Scheveningen geschilderd.
Een heel groot werk [ ik heb het zelf nooit zien hangen, want ik was toen nog niet geboren] heeft ooit onder een afdak en rolgordijn in de achtertuin gehangen.
Bedoeld werk was niet van Van Mastenbroek, voor zover ik weet.
Dit werk heeft daarna wel, nadat het gelijk zoals dit met o.a. de Nachtwacht gebeurde, wat kleiner gesneden was, nog enige tijd in een vestiging van “De Sierkan” te Den Haag gehangen.
Zo’n 30 jaar geleden dook het, nogmaals iets kleiner gesneden op op een veiling, ik meen in Brussel.
[Een artikel met foto in de Telegraaf werd mij indertijd door mijn moeder aan mij toe gestuurd]
Dat bovengenoemde werken nog niet ‘bekend’ zijn weet ik, omdat ik ongeveer twee jaar geleden nog telefonisch contact heb gehad met de erfgename.
Waarom ik u deze e-mail stuur:
Zelf heb ik uit de erfenis van mijn moeder drie kleine waterverfjes welke ik nooit heb kunnen duiden, maar die volgens mijn moeder van de hand van een door de bovengenoemde mecenas/verzamelaar ondersteunde en tijdelijk in huis logerende kunstenaar zijn gemaakt.
Mijn moeder heeft deze drie waterverven vóór/tijdens of direct na de oorlog van deze verzamelaar/mecenas geschonken gekregen.

Het betreft drie kleine ongesigneerde waterverven, die voor mijn gevoel kans maken werk van
collega J.H. van Mastenbroek te kunnen zijn.
[Ik ben zelf beeldenkunstenaar ,absoluut geen ‘Van Mastenbroek-expert-liefhebber’, maar ik heb in mijn academietijd zelf ook veel geaquarelleerd en het ruikt wel erg naar H. J. van Mastenbroek.]
• Twee kleine waterverfjes ,< havengezichtjes, plakkaatverf? op lichtbruin papier [10 x 6 cm] binnen lijst>
In originele goudkleurige lijstjes.
<Duidelijk klein werk zoals schilders dat vroeger aan de deur probeerden te verkopen.
vermoedelijk werden zelfs meerdere werkjes uit één groter werk gesneden. >
• En één aquarel <duinlandschapje met bomen en een paard en wagen , Visser? 17 x 25 cm. binnen lijst >
Hoewel die kans natuurlijk erg klein is, dat wellicht ook van J.H. van Mastenbroek kunnen zijn.
[Dit laatste, als vermoeden slechts, omdat alle drie de waterverfjes in gelijke lijstjes zitten kennelijk gelijkertijd zijn ingelijst ]
Wat het meesturen van een foto betreft zit ik met het probleem, dat het kleine werkjes zijn , achter zeer spiegelend glas.  en ik wil de originele lijstjes in tact laten.
Ik heb geprobeerd ze in te scannen en te fotograferen zoals ze zijn, maar dat levert nauwelijks te verzenden informatie op. Hoewel ik niet denk dat het veel info zal opleveren, zal ik toch wat visuele informatie proberen bij te voegen.
Vriendelijke groeten,
Wim van Tol

Website : htttp://www.wimvantol.nl
Contact: Tel. 035 – 621 31 66 / Mob. 06. 51 71 86 04 / info@wimvantol.nl

 

Michael

19-4-2011 16:38:34

Heren, ik wil niet vervelend zijn maar van het verhaal op uw frontpage klopt feitelijk niets. Er is aantoonbaar aan het terrein van Sparta in de wijk Spangen rond 1984 geen renovatie uitgevoerd. Rond 1984 was Sparta in onderhandeling met de gemeente Rotterdam die de club toen graag zagen verhuizen naar een andere locatie. Uiteindelijk heeft het schilderij tot de bouw van het nieuwe stadion op de bekende locatie in Spangen medio eind jaren negentig bij Sparta gehangen. Gedurende deze periode is het uit een opengebroken opslagcontainer die op het terrein stond gestolen.

 

Klaas Schakel

18-11-2010 23:45:36

Bedankt voor dit prachtige overzicht! Wat een productie heeft deze man gehad. Door dit overzicht heb ik deze topper in mijn hart gesloten.

 

C.K. Simons

14-10-2010 16:48:27

Ik heb een kleine Brocante winkel in Den Haag, Brocantage "la brocante". Ik heb een Mastenbroek in mijn bezit gekregen waarvan ik de waarde moet zien te achterhalen. Ik ben geen kenner maar op Google bij Images heb ik er een afbeelding van gevonden. Een haven gezicht met haver arbeiders en een man op een paard en wagen in het midden voor een witte wolk of rook pluim. Kan iemand mij verder helpen? b.v.d.

 

Antony White

2-6-2010 15:12:14

Can anyone help me I had handed to me a small booklet signed by J.H.Van Mastenbroek and dated 1928 and was asked to find if it had any value.
I believe it to be a brochure of some sort with small pictures of his paintings with dates and details.
Can anyone tell me if this is of any value for the person who handed me this to find out.
Thank you.

 

Rikkert Oosterhoff

7-3-2010 17:39:06

Complimenten voor de zeer verzorgde website.
Vandaag bood ik een litho (Archiefcode
JHvM.2005.126) via Marktplaats waarbij ik u beschrijving en foto heb gebruikt met bronvermelding. Ik hoop natuurlijk dat een een nieuwe eigenaar ook veel plezier beleeft aan deze geweldige kunstenaar. Ik kocht deze litho in 1986 voor f100.- bij Sotheby's in Amsterdam.

 

A. Knops

6-2-2010 13:22:38

Met veel plezier heb ik uw website bezocht. Heden zal ik via e-mail nog een afbeelding sturen van een aquarel die ik onlangs kocht en waarvan ik vermoed dat het een studie is voor één van de bladen van de Zuiderzee-collectie.
met vriendelijke groet,
Aad Knops

 

Pieter

24-1-2010 18:06:37

net een buurman op bezoek gehad met litho
Brug te Schiedam'heeft jaren bij hem op zolder gestaan en hij weet ook niet meer hoe hij er aangekomen is
is waarschijnlijk dus ook niet geregistreerd
gr P

 

 

vorige

volgende